Skip to content

AC-kontroll & service i Uppsala

Dags för AC-service?

För att fungera så effektivt som möjligt behöver bilens AC-system servas med jämna mellanrum, helst en gång vartannat år.

Med tiden kan din AC tappa effekt och kyla dåligt, eller kanske till och med gå sönder. En bils AC-system tappar ungefär 6% köldmedia per år. Det innebär att kompressorn med tiden får arbeta hårdare och hårdare för att uppnå samma effekt av kylningen, vilket till slut kan orsaka kompressorhaveri. 

Påfyllning av AC

Under en service av AC-system ska köldmediemängden tömmas, vi vacuumsuger sedan systemet och fyller på med rätt mängd gas. Se till att ha en fortsatt behaglig temperatur i bilen genom att serva din AC.

Boka din AC-service i Uppsala hos oss på Danmarksgatans Bilservice. I AC-service ingår tömning av gas, testning av tryck och läckagesökning med UV-lampa eller elektronisk läckagesökare samt påfyllning av köldmedel och olja.

Vi gör även AC-kontroll. I den ingår:

  • Kontrollering av värden för hög- och lågtryckssida
  • Kontroll av kompressorns funktion
  • Kontroll utav felkoder
  • Kontrollering av eventuella skador på komponenterna

 

Vi kan endast serva bilar med köldmedia r1234yf

Dags för AC-service

Våra tjänster

Här nedan finner du ett axplock av de tjänster vi erbjuder dig som kund i vår bilverkstad och däckverkstad i Uppsala.
Har du frågor om våra tjänster eller önskar du en offert gällande ett jobb? Under Kontakta Oss hittar du hur du skall gå till väga.

Söker du en bilverkstad i Uppsala?

Danmarksgatans Bilservice är en Mekonomen bilverkstad. Anlita oss när det gäller reparation eller service av din bil. Vi servar alla bilmärken & din nybilsgaranti gäller även när du servar din bil hos oss. Vi även säljer, byter, lägger om och förvarar däck samt utför AC-service. Varmt välkomna!

Om ni väljer att kontakta oss via mail för kostnadsförslag, kom ihåg att alltid lämna registreringsnummer och miltal tack!

Telefon
Adress

Danmarksgatan 47, 753 23 Uppsala